Empreses DUAL

Impulsa el teu futur en tan sols un clic

A punt pel canvi?

L’ITB té una forta vinculació amb l’entorn tecnològic-digital dins de l’àrea metropolitana de Barcelona i un fort desig de cobrir les necessitats de formar, conjuntament amb les empreses del sector, alumnat competent, homologat i actualitzat en les darreres tendències tecnològiques, per a cobrir les demandes de treball.

Avantatges

El model de pràctiques en format DUAL suposa una participació més estreta entre la formació acadèmica professional i el món real des de dins de l’empresa, alhora que permet el modelatge formatiu específic per part de l’empresa.

Ventajas
Indicadors FP

Indicadors FP DUAL

Des de la implantació de la DUAL a Catalunya, els indicadors mostren una millora en la qualitat formativa, en els índex d’ocupació juvenil i en un model formatiu que s’adapta a les necessitats reals de l’empresa.

Participa com Empresa

Per establir la relació DUAL entre l’empresa, el centre i l’estudiant/a, cal seguir aquests senzills passos.

PAS 1

Identifica el perfil professional i contactar amb l’ITB: és necessari saber quin és el perfil buscat per l’empresa i contactar amb l’ITB perquè us puguem orientar i acompanyar en tot el procés. </>

PAS 2

Signar l’acord amb l’ITB i el Dpt. d’Educació amb tots els aspectes rellevants i pactats entre les parts. </>

PAS 3

Seleccionar l’estudiant/a que signa el conveni, contracte o beca amb l’ajuda dels tutors d’empresa que disposa l’ITB. </>

PAS 4

Tutor a l’empresa, incorporació estudiant/a i seguiment: hi haurà una persona de referència dins l’empresa i una altra dins de l’ITB, anomenats tutors, que conjuntament faciliten la incorporació de l’estudiant/a i valoren els objectius. </>

Empreses col·laboradores

En constant creixement, algunes de les empreses amb les què ja col·laborem són

Sóc estudiant/a, què he de saber de les pràctiques en format DUAL

El model DUAL requereix d’un nombre major d’hores a l’empresa, en contacte directe amb les necessitats del món real.

Avantatges

La relació que s’estableix entre l’empresa i l’alumnat és amb un contracte remunerat precedit, si es pacta, d’un breu període de pràctiques on l’empresa i l’alumnat es coneixen.

Ventajas DUAL alumnes

Primers passos de l’alumnat que fa pràctiques en format DUAL

Seguint el mateix procés que realitza l’empresa l’alumnat haurà de fer uns senzills passos per establir la relació final entre les parts que integren el conveni, beca o contracte.

Identifica quin és l’estudi que més s’adapta a tu.

Erasmus

L’ITB també disposa de la possibilitat de realitzar pràctiques a l’estranger, en diferents models col·laboratius, aportant un plus de coneixement sobre diferents metodologies de treball a altres països i teixits productius.

mobilitat per fer fcts a l'estranger
fp acadèmica: la formació que té pràctiques fcts

FP amb projecte

És el model més emprat fins l’actualitat, on l’estudiant/a realitza pràctiques a l’empresa, anomenades FCT, combinades amb un projecte motivador a desenvolupar dins de l’ITB, amb propostes innovadores i que incentiven l’auto-ocupació.

Població titulada en FP de 25 a 64 anys

1 de cada 4 catalans té estudis de Formació Professional

0
titulats
1%
de la població de 25 a 64 anys

Població titulada en FP de 25 a 64 anys

El percentatge d’estudiants catalans que finalitzen els seus estudis d’FP en el temps previst és superior a la mitjana espanyola.

1%
de la població de 25 a 64 anys

Ofertas de empleo que requieren
titulación de FP

1 de cada 4 ofertas de empleo es para titulados en Grado Superior de FPy 1 de cada 5 ofertas para titulados en Grado Medio

1%
Ofertas requieren FP Grado Superior
1%
Ofertas requieren FP Grado Medio
Contacta amb l’ITB.
T’ajudarem a orientar el teu futur.

    El blog de l’ITB </>

    Inici de curs 2022/23:

    Grau mitjà (GM) començarà el curs el dia 09/09/2022. Graus superiors (GS) començaran el curs el dia…
    Menú